Ærbødighet for Grunnleggeren: en internettside på arabisk og en tegneserie på kinesisk

Mange mennesker henvender seg til den hellige Josemaría for å få hjelp fra himmelen. En slektnings skjebne, et problem på jobben, en venn som blir troende... alt er anledninger vi kan dele med helgenen. Nå kan også arabisktalende og kinesere få del i hans liv og eksempel.

Bilde av den hellige Josemarías hjemmeside på arabisk.

På internettsiden www.josemariaescriva.info kan du lese om den hellige Josemaría Escrivá, Opus Deis grunnlegger, på syv språk. Nylig har det kommet til et nytt: arabisk.

200 millioner mennesker snakker dette språket, av dem er 15 millioner kristne. Hvis du ønsker å se denne hjemmesiden på arabisk, klikk her.

Du kan også her lese noen vitnesbyrd (på engelsk) som vi har fått fra arabiske land. De handler om ærbødigheten for den hellige Josemaría, også fra ikke-kristne mennesker.

TEGNESERIEHEFTE PÅ KINESISK

Heftet ”Over fjellene” (A través de las montañas) ble trykket i Belgia i 2005. Det forteller om den hellige Josemarías liv i bilder i samme form som de klassiske belgiske Bandes dessinées. Belgia har en lang tradisjon i denne kunstarten, vi kan bare tenke på Tintin, Blake et Mortimer osv.

”Over fjellene” er oversatt til mange språk, til italiensk, tysk, portugisisk og engelsk – og nå kommer dette kinesiske opplaget.

Her kan du se noen av bildene.

På mange steder der det snakkes kinesisk gir Opus Dei kurs i kristen troslære. I Hong Kong (siden 1982), Singapore (1982), Taipei (1985) og Macao (1989) er dette permanente kurs. Andre steder gis undervisningen mer sporadisk, for eksempel i Kuala Lumpur, Jakarta, Bangkok og Ho-Chi-Min City.

NY VIDEO OM DEN HELLIGE JOSEMARÍA

Den hellige Josemaría holdt på 1970-tallet mange offentlige møter der han hadde anledning til å svare på spørsmål fra publikum om det kristne livet.

Du kan her se en video fra en av disse sammenkomstene som fant sted i Madrid, på en høyere allmennskole som kvinner med tilhørighet i Opus Dei og venner av Verket har grunnlagt. For å se denne helgenen på video (spansk versjon), klikk her.

Eksempler på spørsmål som publikum stilte ham: ”Vær så snill og si hva farsansvar betyr”, ”Jeg vet at det er av største betydning for barnas åndelige liv hvilket eksempel foreldrene viser for dem. Iblant er det ikke så lett å følge dette rådet. Hvordan skal vi gjøre det, fader? Det er vanskelig for oss foreldre å få vår autoritet til å stå i forhold til tilliten som våre barn bør ha for oss...”