Antall artikler: 760

Protokoll for håndtering av institusjonelle klager til Prelaturet

Prelaturet har en protokoll for handling om alvorlige og rimelige klager

Nytt team til å lede Opus Dei i Nordvest-Europa

10. april 2022 etablerte prelaten til Opus Dei den nye regionen i Nordvest-Europa

Opus Dei i Norge

Finne Gud gjennom skjønnheten

Barbara, som ble født i en ikke-praktiserende luthersk familie, fant veien til Gud gjennom musikkens og naturens skjønnhet.

Vitnesbyrd

Den hellige Josemarías minnedag i Dubai

På den hellige Josemarías minnedag feires det messer i hele verden … også i ørkenen. I et land som offisielt er muslimsk, med befolkning fra over 100 land, inspirerer hverdagslivets helgen mange til å holde troens flamme levende.

Vitnesbyrd

Katolikker ved Persiagulfen (2): Livet i Dubai

I tillegg til kriger og flyktningkrise, har en tredje faktor bidradd til migrasjon til gulfstatene i de senere år: mulighet for arbeid. Mange utlendinger – og når det gjelder Dubai mer enn 70 % - har bosatt seg der på jakt etter nye yrkesmuligheter.

Vitnesbyrd

Katolikker ved Persiagulfen (1): Bakgrunn

Dubai er et av de syv Forente Arabiske emirater. Det er et sted der over 70 % av befolkningen er utlendinger. De kommer fra Asia, Europa og Amerika, har blitt påvirket av den økonomiske krisen på forskjellige måter, og har forlatt hjemlandet for å finne nye arbeidsmuligheter. Dette er et muslimsk land der det å praktisere den kristne tro har vært problematisk i mange hundre år.

Vitnesbyrd

Fanget av flommen i Tyskland

«Vær rask! Du er i fare. Legg det du trenger for tre dager i en ryggsekk. Vi kommer og henter deg om noen minutter.» José Santos, en portugisisk lege, forteller om sine dramatiske opplevelser da Tyskland opplevde storflom nylig.

Vitnesbyrd

Svært menneskelig, svært guddommelig (3): Med samme følelser som Kristus

I denne tredje artikkelen fordyper vi oss i de menneskelige dydene: hva de er, hvordan de rettleder våre følelser og hvorfor de gjør oss friere.

Åndelige tekster

Støtte til aetaene på Filippinene

Da Covid-19 rammet oss i fjor, engasjerte en universitetsprofessor sine venner for å støtte de nærliggende Aeta-samfunnene. Aetaene er de eldste kjente innbyggerne på Filippinene.

Sosiale initiativer

Hva er Presteselskapet av Det hellige kors?

I denne videoen gis en kort forklaring om Presteselskapet av Det hellige kors, en sammenslutning av prester som er uatskillelig forent med prelaturet Opus Dei, og som har som mål å fremme hellighet hos sekularprester i utøvelsen av deres virke i Kirkens tjeneste.

Presteselskapet av Det hellige kors