Arkiv

Det er 698 treff
I Kongos jungel med pygmeene

I Kongos jungel med pygmeene

Claude, et medlem av prelaturet Opus Dei i Kongo, arbeider for en europeisk frivillig organisasjon. Han forteller om tiden han tilbrakte sammen med pygmeene, og reflekterer over den menneskelige og åndelige hjelp som den kristne tro kan gi dem.

Sosiale initiativer
Ta del i andres følelser

Ta del i andres følelser

Empati, evnen til å ta del i andres følelser, er svært viktig for å lære å elske slik Kristus elsket. Dette er en ny artikkel i serien om hvordan man kan skape en kristen personlighet.

Helligkåringsprosessens gang

Helligkåringsprosessens gang

Den kanoniske prosess for å bekrefte Guadalupe Ortiz de Landázuris liv, dyder og ry for hellighet ble åpnet i Madrid 18. november 2001 og avsluttet 18. mars 2005. Tribunalet intervjuet 32 vitner i Madrid og 22 vitner i Mexico City.

Andre ressurser

Guadalupe Ortiz de Landázuri erklært ærverdig

4. mai 2017 ga pave Frans tillatelse til at det kunne utstedes dekreter om 12 helligkåringsprosesser. En av disse var dekretet som kunngjorde de heroiske dydene til Guadalupe Ortiz de Landázuri (1916-1975) som var medlem i Opus Dei.

Nyheter
Kort biografi om Montse

Kort biografi om Montse

Montserrat Grases ble født i Barcelona i Spania 10. juli 1941 i en dypt kristen familie. Hun og hennes åtte søsken ble oppdratt av foreldrene i en ånd av oppriktig tro og kjærlighet til frihet.

Biografi
Isidoro Zorzano erklært ærverdig

Isidoro Zorzano erklært ærverdig

Onsdag 21. desember 2016 mottok pave Frans fra kardinal Angelo Amato, prefekt for Kongregasjonen for helligkåringer, en detaljert rapport om etappene i saken. Den hellige far ratifiserte avgjørelsen fra Kongregasjonen og ga tillatelse til at et dekret kunne offentliggjøres som erklærte Guds tjener Isidoro Zorzano for ærverdig.

Andre ressurser
”Gud finnes: Jeg har møtt ham”

”Gud finnes: Jeg har møtt ham”

Alain Voirol er gift, har sju barn, er en sveitsisk militær elektroingeniør som møtte Opus Dei da han underviste på en ingeniørhøyskole i Elfenbenskysten. Han forteller om hvordan det å være medlem i prelaturet har påvirket resten av hans liv.

Vitnesbyrd
Ulf Ekman: Paven har en rolle som hyrde og tjener for alle kristne

Ulf Ekman: Paven har en rolle som hyrde og tjener for alle kristne

I 1983 grunnla den unge lutherske presten Ulf Ekman frimenigheten ”Livets Ord” sammen med sin kone Birgitta. Han var drevet av et ønske om at mennesker skulle finne en personlig relasjon til Jesus, og gi lekfolk verktøy for å evangelisere og tjene sin neste. Menigheten vokste ut av en pinsekarismatisk tradisjon der motstanden mot og mangelen på kunnskap om Den katolske kirke var stor.

Vitnesbyrd