Prelaten på pilgrimsreise til Ars

I anledning presteåret har biskop Javier Echevarría gjort en pilgrimsreise til Ars, stedet der prestenes skytshelgen, den hellige Jean-Marie Vianney levde.

Med msgr. de Rochebrune, Opus Deis regionalvikar i Frankrike.

Billedgalleri fra besøket i Ars.

I anledning at det er 150 år siden den hellige Jean-Marie Vianney, sogneprest i Ars, døde, har Benedikt XVI kunngjort et år for prestene som skal avsluttes 19. juni i år. Det feires under mottoet: ”Kristi trofasthet, prestens trofasthet”.

Som en fortsettelse av de fem pilgrimsferder som Opus Deis prelat, biskop Javier Echevarría, foretok sammen med den hellige Josemaría og don Álvaro del Portillo dro han 5-6. mars til Ars for å be ved sarkofagen (den rikt utsmykkede gravkisten i glass) der alle presters skytshelgen hviler.

Foran gravkisten i glass, der den hellige presten av Ars hviler.

Like etter at biskop Echevarría hadde kommet til Ars 5. mars, ba han tidlig på ettermiddagen lenge sammen med msgr. Fernando Ocáriz, Opus Deis generalvikar, og msgr. Antoine de Rochebrune, Opus Deis regionalvikar i Frankrike, foran den hellige Jean-Marie Vianneys relikvier.

Prelaten tente tre votivlys og betrodde Kirkens bønneintensjoner og bønneintensjoner fra medlemmer i Opus Dei til den hellige Jean-Marie Vianney. Deretter dro han til Lyon, der han avla visitt hos kardinal Philippe Barbarin i St. Johannes-katedralen.

På vei til studenthjemmet Salvagny, der han bodde under besøket i Lyon, avla prelat Echevarría også et kort besøk i fransiskanerkirken som er viet til den hellige Bonaventura, der den hellige Josemaría feiret messe da han reiste via Lyon.

Kirken Notre Dame de Fourvière i Lyon.

Lørdag 6. mars, før biskop Echevarría dro tilbake til Ars, møtte han Verkets medlemmer og deres venner og bekjente fra Lyon, Grenoble og Clermont-Ferrand. På møtet oppfordret han dem til å la seg inspirere av den kjærlighet til eukaristien og til skriftemålet som sognepresten av Ars hadde, sakramenter som alltid var svært nærværende også for den hellige Josemaría.

Verkets grunnlegger hadde blant annet valgt sognepresten av Ars som en av Opus Deis forbedere, det vil si en av de helgener som Prelaturets medlemmer på en særskilt måte betror et aspekt av sitt liv til.

På møtet oppmuntret biskop Echevarría de tilstedeværende til å være vitner for Kristus i sitt eget miljø, og være flinke til å bruke alle anledninger som dukket opp i yrkes- og familielivet til å hjelpe Kirken i dens oppdrag med å evangelisere.

Prelat Echevarría vendte deretter tilbake til Ars, der han ba lenge foran Det aller helligste sakrament, utstilt i Forsynets kapell.

Den hellige sogneprestens minner og relikvier i hans hjem i Ars.

Han besøkte også det huset der sognepresten av Ars hadde bodd, og han samtalte kort med en gruppe prester og seminarister fra bispedømmet Köln i Tyskland, ledet av deres generalvikar og seminarets rektor.

Da biskop Echevarría vendte tilbake til Lyon, ønsket han å si et Salve Regina i basilikaen Notre Dame de Fourvière. Før han avsluttet reisen, da han allerede var på flyplassen Saint-Exupéry, sa han til dem som var der for å ta farvel: ”Til tross for vår litenhet og de vanskeligheter vi kan møte, kan vi, hvis vi er bevisste om at Gud alltid er ved vår side, sammen med Ham samle en rik innhøsting for Kirken og for Frankrike, dette fantastiske landet.”