Nytt pavelig dokument om Eukaristien

Benedikt XVI har publisert en apostolisk formaning om Eukaristien, ”kilde og høydepunkt for Kirkens liv og oppdrag”. Den hellige far bekrefter der at Kristi legeme og blod ”er grunnlaget for all hellighet”.

Den hellige fars dokument er datert 22. februar, som er festdagen for Peters stol. Det handler om Eukaristien og består av 95 punkter.

I dokumentet forklarer Den hellige far at det vil ”bli utgitt et kompendium som vil inneholde tekster fra Den katolske kirkes katekisme, bønner samt kommentarer til missalets eukaristiske bønner, dessuten alt som kan være til nytte for å forstå, feire og tilbe alterets sakrament på riktig måte”.

I teksten sies det at ”eukaristien er grunnlaget for all hellighet og alle er vi kalt til livets fylde i Den hellige ånd. Hvor mange helgener er det ikke som har fått det ekte i sine liv bekreftet ved sin eukaristiske fromhet!”

”Jeg oppfordrer alle lekfolk, spesielt familiene, til i Kristi kjærlighet som viser seg i sakramentet, å søke kraft for å forvandle sine egne liv til et riktig og ekte tegn på den oppstandne Herres nærvær,” fortsetter paven.