Biskop Javier Echevarría har gått bort

Biskop Javier Echevarría, Opus Deis prelat, døde kl 21.20 i Roma i går kveld, på festen for Vår Frue av Guadalupe.

Biskop Javier Echevarría (1932-2016).

Kl. 21.20 den 12. desember, på festen for Vår Frue av Guadalupe, døde biskop Javier Echevarría, Opus Deis prelat. Han ble 84 år. Han var den andre etterfølger etter den hellige Josemaría, Opus Deis grunnlegger.

Opus Deis vikar, msgr Fernando Ocariz, ga ham sykesalvingens sakrament noen timer før han døde.

Biskop Echevarría ble 5. desember innlagt på Campus Bio-Medico University Hospital I Roma på grunn av lungebetennelse.

Han fikk antibiotika for å bekjempe lungebetennelsen. Mot slutten oppsto det komplikasjoner som førte til pusteproblemer, noe som førte til at han døde.

Som det er nedfelt i prelaturets statutter, tilfaller nå ledelsen av prelaturet vikaren, msgr Fernando Ocariz. Ifølge statuttene er det han som må sammenkalle en valgkongress som skal velge den nye prelaten. Kongressen på finne sted innen tre måneder, og etter at valget er foretatt, må det bekreftes av paven.

Biskop Echevarría ble født i 1932 i Madrid, og det var der han møtte den hellige Josemaría Escrivá. Han var sekretær for den hellige Josemaría fra 1953 til 1975. Han ble senere utnevnt til generalsekretær for Opus Dei, og ble valgt til prelat i 1994. 6. januar 1995 ble han bispeviet av den hellige pave Johannes Paul II i Peterskirken.

Herre, gi ham den evige hvile,
og la det evige lys skinne for ham.
Han hvile i fred.
Amen.