UNIV gir paven et maleri av Flukten til Egypt

Studentene som deltok i UNIV-kongressen 2015 ga paven et maleri som fremstiller Den hellige families flukt til Egypt, for å vise sin solidaritet med kristne som blir forfulgt i forskjellige deler av verden.

Bildet av Den hellige families flukt til Egypt som UNIV ga til paven for å minne om de forfulgte kristne.

2500 studenter fra fem verdensdeler kom til Roma for å oppleve Den stille uke og påskedagen i pavens nærhet. Temaet for årets kongress var: "Vennskap: modellen for et nytt medborgerskap".

De rundt 2500 unge menneskene som deltok i den 48. UNIV-kongressen var også til stede ved pave Frans generalaudiens 1. april.

Mot slutten av audiensen hilste Den hellige far studentene fra UNIV og oppfordret dem (med ord fra den hellige Josemaría) til å: "vokse i vennskapet med Herren, for det som er nødvendig er ikke et behagelig liv, men et forelsket hjerte."

Ved generalaudiensen sa paven: "I disse tre hellige påskedager skal vi ikke bare feire minnet om Herrens lidelse; men la oss leve oss inn i mysteriet og gjøre Hans følelser og sinnelag til vårt, slik apostelen Paulus oppmuntrer oss til: 'La Kristi Jesu sinnelag prege deres ferd' (Fil 2,5). Først da vil det bli en virkelig god påske."

På slutten av audiensen overleverte en delegasjon av deltakerne fra UNIV til pave Frans et maleri med Den hellige families flukt til Egypt, for å vise solidaritet med de kristne som lider forfølgelse i forskjellige steder av verden. Under kongressen ble det tatt opp en kollekt blant ungdommene til inntekt for forfulgte kristne i Midtøsten. Den skal nærmere bestemt gå til flyktninger i Libanon.

Den hellige Josemaría Escrivá pleide å si til unge mennesker at humanitær bistand "aldri vil kunne erstatte den virksomme ømheten i en direkte personlig kontakt med vår neste: med et fattig menneske fra nabolaget, med en syk som lider på et stort sykehus, eller med en annen som trenger en kjærlig samtale, et kristent vennskap for å fordrive ensomheten, et åndelig fristed som kan helbrede hans tvil og skepsis."