Troen i 20-årsalderen (3): ”Bringe Gud inn i mitt daglige liv"

Alessandra Pomponi er mastergradsstudent i økonomi ved La Sapienzia-universitetet i Roma. Hun forteller om hvordan hun hver dag prøver å huske at Gud er med henne hvert øyeblikk. En ny video i serien ”Troen i 20-årsalderen”.

For meg er det å leve min tro å ha Gud til stede hver dag, i mitt vanlige liv.

Gud er med meg hver dag. Han er med meg på universitetet, når jeg er sammen med familien min, eller med vennene mine, og når jeg går ut med kjæresten min.

Gud er for meg ikke en fjern virkelighet. Jeg spør ham om hjelp, jeg prøver å snakke med ham på faste tider gjennom hele dagen Vi kommer sammen noen få minutter, og jeg forteller ham om mine bekymringer og mine drømmer, eller jeg snakker med ham om folk jeg er glad i og som kanskje er i en vanskelig situasjon, eller jeg snakker om vennene mine og ber ham om å hjelpe dem. Og når jeg studerer ber jeg ham om å passe på min familie, eller vennene jeg er sammen med.

Jeg prøver også å se Gud i menneskene jeg er sammen med. Jeg vet at han er bak smilet og øynene til hver person jeg treffer den dagen. Tro er derfor å bringe Gud inn i mitt liv, slik at han kan være med meg hver dag, og ikke holdes borte fra mitt normale liv.

Alessandra: 'For meg er det å leve min tro å ha Gud til stede hver dag.'

Så for meg er troen noe vakkert som gjør meg meget lykkelig.

”Jesus er din venn. Vennen. Med et menneskehjerte, slik som ditt. Med kjærlige øyne som gråt for Lasarus. Og han er like glad i deg som han var i Lasarus.”

Den hellige Josemaría, Veien, 422.