Troen i 20-årsalderen (8): En nåde som forandrer ditt liv

Finnes det noen kjærlighetshistorie som ikke inneholder tilgivelse? Tilgivelse skal man gi og motta. Mathilde, som studerer i Paris, forteller i denne videoen at hvert skriftemål er å komme tilbake til Gud og la seg omfavne.

Å leve min tro betyr å leve virkelig nær Ham hver dag. For meg er Kristus en person som jeg har et svært personlig forhold til. Jeg tilbringer tid sammen med ham til og fra hele dagen, hele livet: og jeg lever troen min i mitt dagligliv sammen med en person og ikke med en ide eller en bok.

Jeg går til skriftemål fordi Gud selv ønsker det. Jeg har såret ham og vanligvis når vi sårer noen bør vi be dem om tilgivelse. Skriftemålet hjelper oss til å forstå at vi har såret ham og at vi virkelig har blitt tilgitt.

For å elske Gud må vi bruke vår vilje og vår frihet. Når jeg er ferdig med skriftemålet er jeg alltid veldig glad. Jeg vet at jeg sannsynligvis vil falle igjen, fordi jeg selfølgelig ikke kommer til å forandre meg fullstendig helt plutselig. Derfor må jeg alltid begynne på nytt og for meg er det et sant bevis på kjærlighet til Kristus.

Kort sagt, jeg går til skriftemål fordi jeg elsker ham, det er derfor jeg vender tilbake, og når jeg vender tilbake forstår jeg ofte at jeg har gjort fremgang, at det finnes fremskritt, og det er viktig å se at det gir resultater når vi går til skriftemål ofte.

Også, når vi er ferdige med skriftemålet, er vi fylt av Guds nåde, og det er denne nåden som forandrer livet ditt. Vi føler oss bra, gladere, fordi vi forstår at Gud elsker oss.

Han har nettopp tilgitt oss og det gjør at vi elsker ham enda mer. Vi har blitt kvitt de små tingene som ikke går så bra, som kompliserer livet vårt. Vi vet alle at vi har mangler. Når vi begynner på nytt: det er som å fjerne skitten igjen, og når vi gjør det, blir vi veldig glade.

I dette vidunderlige Sakrament renser Vår Herre sjelen din, og fyller deg med glede og styrke for å hindre deg i å gi opp kampen, og for å hjelpe deg å fortsette utrettelig med å vende tilbake til Gud, også når alt synes svart. Den hellige Josemaría, Guds venner, nr. 214