Prelatens reise til Singapore, Taiwan og Korea

Biskop Javier Echevarría foretok i midten av mai en kort pastoral reise til Singapore, Taiwan og Korea. Opus Deis apostoliske arbeid ble etablert på permanent basis i disse landene i henholdsvis 1982, 1985 og 2009.

Singapore. Mer enn tusen mennesker deltok i en sammenkomst med Opus Deis medlemmer og venner i Raffles City Convention Center.

Mange mennesker fra Singapores naboland var også til stede, blant annet fra Malaysia, Indonesia og Vietnam. Prelaten understreket at ”vi trenger et større hjerte, slik som den hellige Josemaría hadde, slik at mennesker fra alle land får plass der.”

Han minnet alle om at det kristne liv er en blanding av dyp glede og sorgtunge stunder, som vi kan overvinne ved Guds nåde. Han henviste også til Opus Deis budskap: ”Søk ikke de ekstraordinære eventyrene i deres liv. Det største eventyr er å være rede til å følge Guds vilje i dagliglivet.”

Prelaten avla besøk hos erkebiskop William Goh av Singapore, den apostoliske nuntius erkebiskop Leopoldo Girelli, og biskop Paul Tan av Melaka-Johor. Hans forrige besøk til landet var i 2008.

Taiwan. På Taiwan avla prelaten først et besøk hos erkebiskop John Hung Shun-chuan. Han ba også rosenkransen i kirken viet til Vår Frue av Den mirakuløse medaljong, der et maleri av den hellige Josemaría blir æret. Maleriet ble plassert i kirken i 2007. Denne kirken står ved siden av det berømte Taiwan Tower 101, en av de høyeste bygningene i verden.

Omtrent to hundre mennesker deltok i sammenkomsten med prelaten i Taiwans hovedstad, blant dem også noen ikke-katolikker. Blant de som stilte spørsmål var en mor som underviser på en videregående skole, en ung mann som vil gifte seg med en ikke-kristen, en student som opplever at hun har et kall, og to universitetsstudenter som ønsker å tjene Kirken bedre på Taiwan. ”Be Gud,” sa biskop Echevarría, ”om å øke deres tro, slik at vi ikke blir motløse, men fylt av tillit, og slik at vi kan kjempe for å elske og tjene de som er rundt oss i dagliglivet, uten å gjøre forskjell på folk. Selv om våre naboer eller arbeidskolleger kanskje ikke er katolikker, er vi alle barn av den samme Far, som elsker oss grenseløst.”

Korea. Prelatens reise til Korea, der han tilbrakte to dager, startet med et besøk til biskop Lazzaro Heung-sik av Daejon, en by som ligger midt i landet og har 1,5 millioner innbyggere, og der Opus Deis apostoliske arbeid begynte for fire år siden.

Han avla også besøk hos den apostoliske nuntius til Korea, erkebiskop Osvaldo Padilla. Nå forbereder landet et besøk av pave Frans, som vil komme dit i august i år. I Seoul møtte prelaten Opus Deis medlemmer og deres venner. De som deltok stilte spørsmål om blant annet familie og barneoppdragelse, kristen formasjon, kall, apostolat og Den hellige far.

Han understreket: ”Dere må fjerne ordet ’umulig’ fra ordforrådet, for selv om det kan finnes reelle vanskeligheter, ’er alt mulig hvis man har tro’”. Etterpå traff prelaten noen familier og en gruppe prester.