Paven ferierte i Opus Dei-senter i Australia

Pave Benedikt XVI tilbrakte tre dager ved Kenthurst Study Centre i New South Wales før han dro til Sydney. I Sydney åpnet han torsdag 17. juli Verdensungdomsdagen med ca. 225 000 deltakere fra hele verden.

Benedikt XVI kunne glede seg over en konsert før Verdensungdomsdagen begynte.

Benedikt XVI har disse tre dagene hvilt ut og gjenvunnet kreftene, fortalte talsmann for Vatikanet, Federico Lombardi på onsdagskvelden til tilreisende journalister. Innkvarteringen viste seg å være usedvanlig godt egnet for dette formålet. Etter sin ankomst til Australia søndag 13. juli trakk paven seg tilbake til Kenthurst Study Centre i New South Wales, et Opus Dei retrettsenter ca 40 km nord for Sydney.

Om morgenen lyttet Benedikt XVI til en konsert av Opus Dei-medlemmer, med blant annet stykker av Beethoven og Schubert. Sent på ettermiddagen før han dro, møtte han de politifolk som hadde vært ansvarlige for sikkerheten på hans oppholdssted. De presenterte en kollega med langt kommet kreft for ham. Benedikt XVI snakket med den sengeliggende mannen og velsignet ham. For å imøtekomme politimannens ønske tok paven på seg hans uniformslue for et minnefoto.

Maria, Kirkens Mor

Benedikt XVI takket vertskapet ifølge Lombardis utsagn ved å gi en kopi av mosaikken av Maria som ”Kirkens Mor”. Originalen befinner seg ved det apostoliske palass i Vatikanet. Johannes Paul II lot det bli satt opp etter at han overlevde attentatet på Petersplassen i 1981.

Den andre gaven fra Benedikt XVI var en grunnstein for videreutbyggingen av Opus Dei-sentret. Den nye bygningen skal brukes til undervisning av ungdommer, ifølge Lombardi.