Gleden ved å gi til dem som ikke kan gi tilbake

Jenter fra high school i USA brukte deler av sommerferien sin til frivillig arbeid i sosiale hjelpeprosjekter i Boston mens de bodde i Bayridge studenthjem.

Noen av jentene på Cradle to Crayons prosjektet.

Mens sommerferie ofte er synonymt med TV-repriser og kveldspizza for mange high school elever, var 14 jenter fra hele USA samlet i Boston i sommer for å bruke en del av ferien til tjeneste. Service in the City (Tjeneste i byen) er et program for high school jenter hvor de blir med i sosiale hjelpeprosjekter rundt i byen, og som lærer dem at sant borgerskap starter i hverdagslivet blant familie og venner.

I år tilbrakte jentene mange timer hver dag som frivillige medarbeidere i forskjellige veldedighets­institu­sjo­ner: de lekte med barn i Frel­ses­ar­meens dagsenter, fremførte et talent­show på Vernon Hall sykehjem i Cambridge, lagde pakker med klær hos Cradles to Crayons, en organisasjon i North Quincy som gir barn de nødvendige ting de trenger for å utvikle seg. Etter en hel dag i Boston dro jentene tilbake til studenthjemmet i Back Bay der de hadde arbeidsgrupper om emner som menneskets verdighet, en moralsk personlighet, identitet og frihet.

Når de ble spurt om hvilke temaer de trodde inspirerte Service in the City, kom de med følgende forslag: Kjærlighet, vennskap, utholdenhet, tjeneste, verdighet, respekt. Som en av dem uttrykte det: ”Tjeneste er ikke bare arbeid, det er også den måten du fungerer sammen med de menneskene du arbeider for.”

Service in the City blir sponset av Bayridge Residence, et studenthjem for unge kvinner i Bostons Back Bay bydel. Studenthjemmet er et samarbeidsprosjekt med Opus Dei. To av beboerne på studenthjemmet, Emily Austin som tar doktorgrad ved Boston University, og Helen Keefe, bachelorstudent ved Harvard, organiserte og ledet årets program.

”Målet er at disse jentene drar hjem med en sterkere opplevelse av kjærlighet og ansvar for folk rundt dem, som kan komme til uttrykk i små tjenester for andre,” sa Emily, leder for Service in the City. ”Jeg vet vi har lykkes når en jente forteller meg at etter at hun har stått i oppvasken på Rosie’s Place, et ressurssenter for hjemløse kvinner i Roxbury, vil hun strebe etter å ikke klage hjemme når det er hennes tur til å vaske opp.”

For mer informasjon om Service in the City, se https://www.serviceinthecity.cc/