En australsk familiejul med amerikansk smak

Piaf Kroeger er medarbeider i Opus Dei og bor i Sydney i Australia. Hun er mor, deltidslærer, gift med Kevin og har fire barn. Kevin kommer fra Hannibal, Missouri i USA.

Barna hjelper til med å lage et pepperkakehus som vi spiser på første juledag.

Hvordan har det hjulpet deg å være medarbeider?

Jeg ble medarbeider da jeg var student. På den tiden var det mange av vennene mine som lette etter svar på livets store spørsmål. Jeg følte at den trosformasjonen jeg fikk hjalp meg til å finne svar på mange av disse spørsmålene, og troen min ble mer virkelig og personlig. På den tiden fikk jeg også en dypere forståelse av Kirkens lære, og ikke minst følte jeg meg støttet og oppmuntret til å leve troen min på alle områder i livet. Det har fortsatt til den dag i dag. Formasjonen jeg får som medarbeider hjelper meg til å leve troen min på en enhetlig måte når jeg er hjemme, på jobb, eller sammen med venner. Den hjelper meg til å være en god kone, mor, venn og lærer.

Hvordan ble du kjent med Kevin?

Kevin og jeg møttes tidlig i år 2000. Det var min bror Pauls bursdag, og han hadde fått to billetter til Harbour Bridge Climb, men vennen som skulle vært med ham trakk seg i siste øyeblikk. Jeg var erstatningen! Kevin var backpacker i Australia og det falt seg slik at han klatret opp på denne broen samme dag. Vi ble venner, og begynte å ha kontakt på e-post.

I løpet av de neste månedene skrev vi til hverandre regelmessig og knyttet bånd fordi vi hadde samme hobbyer og samme katolske tro. Kevin var veldig engasjert i den katolske LifeTeen bevegelsen i USA mens jeg gikk på undervisningskurs hos Opus Dei i Sydney. Selv om Kevin visste lite om Verket var han imponert over dybden i min tro og syntes at "The Way" var nyttig i hans eget bønneliv.

I de neste to årene skrev vi e-poster, hadde mange veldig lange telefonsamtaler og byttet på å besøke hverandres hjemland. Jeg dro til USA og var utvekslingsstudent ved University of California i seks måneder. Selv om Kevin bodde i Silicon Valley på den tiden (en to timers kjøretur fra universitetet mitt), var det nærmere enn Australia!

Etter denne turen forlovet vi oss og vi giftet oss i februar 2004. Nå har vi fire barn og bor i en landlig forstad til Sydney. Jeg jobber deltid som kunstlærer og styrer de fire barna. Kevin jobber som finansrådgiver.

Juletradisjoner

Hvert år har vi noen tradisjoner som fører frem mot jul. Vi har en adventskalender og teller ned dagene til Jesus blir født. Barna hjelper til med å lage et pepperkakehus som vi spiser på første juledag. Vi lager også kanelsnurrer og deler dem ut til familie og venner. Og tilslutt legger vi et kjempestort familiepuslespill i hele juletiden; det er ikke alltid vi blir ferdige for det er jo så mange ørsmå brikker, men det er en morsom aktivitet som alle kan delta i.