3 000 universitetsstudenter i Roma

I den stille uke var 3000 studenter samlet i Roma til UNIV Forum 2013. De møtte pave Frans og diskuterte temaet: ”Å oppdage menneskets identitet i den digitale verden”.

Onsdag 27. mars overrakte deltakerne Den hellige far en DVD med tittelen: ”Troen i 20-årsalderen”. Den 27 minutter lange DVDen er laget med henblikk på Verdensungdomsdagen som skal holdes i Rio de Janeiro i Brasil til sommeren. For å se et utdrag av DVDen som pave Frans fikk, klikk her (tekstet på engelsk).

Som vanlig i Den stille uke kom studenter fra mer enn 200 universiteter i hele verden til Roma for å delta i UNIV Forum. UNIV ble startet i 1968 etter oppmuntring fra den hellige Josemaría, og er nå i sitt 46. år. President for årets Forum er amerikanske Kathryn Elise Plasek.

En av Forumets aktiviteter er å presentere sosiale initiativer som uttrykker solidaritet med mennesker i nød. Studentene hadde en innsamling for å finansiere utdanningsprosjekter i Afrika, som den frivillige organisasjonen Harambee Africa organiserer i Benin, Kenya, Nigeria og Kongo.

UNIVs talsmann, Giovanni Vassallo sa: ”UNIV er en mulighet til å komme sammen med studenter fra hele verden og dele erfaringer med dem. Roma er katolisismens hjerte. Hver av oss vil dra hjem med en opplevelse av troens universalitet.”