150 år siden Maria-åpenbaringene i Lourdes

Det er gått 150 år siden Jomfru Maria åpenbarte seg for en ung gjeterjente ved den lille byen Lourdes i Frankrike, en begivenhet som fant sted 11. februar 1858.

Skulptur av Jomfruen til minne om åpenbaringene i Lourdes.

Den dagen lette Bernadette Soubirous, en ung pike på bare 14 år, etter brensel nær en grotte ved byen Lourdes, som ligger ved elven Gave nær grensen til Spania.

Da hun kom til stedet fant hun en bekk. Hun stanset for å ta av seg strømpene og vasse over, da en meget høy lyd tvang henne til å se opp. I samme øyeblikk så hun en Dame inne i grotten, kledd i hvitt med et blått belte om livet. Hun var barføtt og sto på en sky; hennes føtter var smykket med to roser i samme farge som skyen, og hun hadde en rosenkrans i hendene.

I de neste dagene skjedde det nye åpenbaringer. I en av dem ba hun den unge piken om å nærme seg grotten og drikke av vannet og vaske ansiktet med det. Senere har denne grotten blitt pilgrimsmål for tusenvis av troende som kommer dit for å møte Jomfruen i Grotten i Lourdes.

Blant dem var den hellige Josemaría, som dro dit ved atskillige anledninger. Nesten alltid for å takke, av og til for å be henne om en tjeneste – som for eksempel om hans søster Carmens helse eller om god fremgang for arbeidet med Opus Dei – og alltid for å vise henne sin sønnlige kjærlighet.

Den hellige Josemaría kysser grotten på det stedet der Jomfruen åpenbarte seg for den hellige Bernadette.

Helgenen skrev i boken ”Forja” (Smien): ” Søk etter Gud i ditt rene, ærbare hjertes dyp; i bunnen av din sjel når du er trofast mot ham, og mist aldri denne intimiteten. – Og, hvis du en eller annen gang ikke vet hvordan du skal snakke til Ham, eller hva du skal si, eller ikke har mot til å lete etter Jesus inne i deg selv, så gå til Maria, ”tota pulchra” – den helt vakre – for å betro deg til henne: Frue, Vår Mor, Herren har villet at det skulle være deg, med dine hender, som tok seg av Gud: lær meg – lær oss alle – å omgås din Sønn!